Zoeken

Triumph bevestigt komst lijn aan lichte motorfietsen

11 januari 2012
Het gerucht ging al langere tijd, maar op de Delhi Auto Expo in India heeft Triumph bevestigd binnen drie jaar lichtere motorfietsen op de markt te zullen gaan zetten voor groeimarkten als India en Brazilië.

Triumph_Street_Single
Zoals we een half jaar geleden ook al zeiden: slechts een schets van onze Braziliaanse collega's van Motociclismo

De komst van een nieuwe range Triumph motorfietsen werd op de Expo bevestigd door Ashish Joshi, directeur van Triumph India, die tegenover de Indiase website Business Standard het zes-jaren plan van Triumph onthulde. In dat plan staat de lancering van enkele nieuwe modellen met een kleinere cilinderinhoud gepland.

Vorig jaar nog wisten we te melden dat volgens onze collega's van het Braziliaanse Motociclismo in het Braziliaanse Manaus volop wordt gewerkt aan een nieuwe fabriek waar in 2012 de assemblage van een nieuwe ééncilinder zou worden opgestart. De onderdelen van deze nieuwe fiets zouden in een van Triumph's Thaise fabrieken worden geproduceerd.

Ook de motoren voor de Indiase markt zullen lokaal worden geassembleerd, de nieuwe assemblagefabriek zal rond de zomer dit jaar in gebruik worden genomen. In eerste instantie zullen daar Triumph's huidige modellen voor de Indiase markt worden geassembleerd, in een later stadium gevolgd door de nieuwe modellen met kleinere cilinderinhoud.

Volgens Joshi zullen in India motorfietsen met een cilinderinhoud van 250cc tot 500cc het goed gaan doen. Met de groei van de Indiase economie is het segment van 180cc plus nu al de rest van de industrie aan het ontgroeien. Wat voor kleine modellen Triumph gaat lanceren is nog niet bekend, maar naast een mini Street Triple is daarbij een mini Tiger en mini Daytona niet ondenkbaar.