Zoeken

Triumph 250 eencilinders opnieuw gespot

11 december 2013
Na enkele jaren bij hoog en laag te hebben ontkend werd tijdens de afgelopen EICMA in Milaan door Triumph een nieuwe tweeënhalf eencilinder voor modeljaar 2015 aangekondigd. De eencilinder wordt in naakte en gekuipte versie op de markt gezet, zo is in Spanje gebleken waar beide modellen tijdens testwerkzaamheden zijn gespot.

De eerste geruchten omtrent Triumph's nieuwe eencilinders stammen uit begin 2011, hoewel toen nog niet duidelijk was wat de exacte cilinderinhoud van de lichte motorfiets zou gaan worden. Was in het begin sprake van een 125cc en 350cc, na verloop van tijd werd duidelijk dat bij de Britten aan een 250cc eencilinder werd gewerkt.

In eerste instantie werd het gerucht door Triumph -uiteraard- bij hoog en laag ontkend, maar tijdens de afgelopen EICMA in Milaan verbraken de Britten het stilzwijgen toen tijdens de presentatie de 250cc eencilinder voor modeljaar 2015 werd aangekondigd. De nieuwe eencilinder is volledig in Europa ontwikkeld, maar zal in Triumph's fabriek in India worden geproduceerd.

Wisten we enkele maanden geleden al beelden van de rechterzijde van de naakte tweeënhalf te publiceren, nu is wederom in Spanje de andere kant op de gevoelige plaat vastgelegd. En niet alleen de naakte versie trouwens, ook een gekuipte variant is tijdens testwerkzaamheden gespot. Waar de naakte versie veel overeenkomsten met de huidige Street en Speed heeft, kan van de gekuipte versie hetzelfde ten opzichte van de huidige Daytona worden gezegd.

Bron: MCN