Zoeken

The Unique Vespa 946: unieke samenwerking Piaggio en Vogue Italia

9 april 2014
Het Vetra Theater in Milaan heeft het afgelopen weekend een prachtig toneel gevormd voor de onthulling van The Unique Vespa 946, een gezamenlijke creatie van de Piaggio Group en Vogue Italia, dat dit jaar haar 50ste verjaardag viert.

Vespa 946_Vogue

Vogue Italia en Vespa sloegen de handen ineen – voor een belangrijk goed doel – met als resultaat The Unique Vespa 946, de enige rode Vespa 946 scooter ooit die zich bovendien onderscheidt door een speciaal ontworpen zadel en bijpassende handgrepen.

Het speciale model werd onthuld door Piaggio Group Chairman & CEO Roberto Colaninno en Franca Sozzani, hoofdredacteur van Vogue Italia, in het bijzijn van een select aantal gasten tijdens een stille veiling die afgelopen weekend door Vogue Italia en de Piaggio Group werd georganiseerd.

De opbrengst van de avond wordt gedoneerd aan het Vespa for Children project en namens Vogue Italia aan de IEO Foundation, een non-profit organisatie die onderzoek naar kanker ondersteunt.

Vespa for Children
Vespa for Children werd in 2013 door de Piaggio Group opgericht en is een humanitair initiatief dat sociale goede doelen projecten organiseert, om zorg en medische hulp voor kinderen in ontwikkelingslanden mogelijk te maken. Het eerste project van Vespa for Children vond plaats in Vietnam. In 2013 lanceerden het National Hospital for Paediatrics in Hanoi en het Bambino Gesù Children’s Hospital in Rome een nieuw samenwerkingsproject met steun van de Piaggio Group.

Roberto Colaninno, Piaggio Group Chairman & CEO
De Vespa 946 die we samen met Vogue creëerden, werd volledig in Italië ontworpen, ontwikkeld en gebouwd. Hij is het resultaat van Italiaanse verbeelding, creativiteit en gevoel voor innovatie, en een product om trots op te zijn. De Vespa is een vriendelijke tweewieler, een voertuig dat garant staat voor zorgeloos plezier en dat bij mensen een glimlach op het gezicht tovert. Dat is precies ook de reden waarom we Vespa for Children in het leven hebben geroepen: zodat de Vespa ook hen kan laten glimlachen en vele kinderen en hun families in tal van gebieden rond de wereld de kans op een gezond leven biedt.

De exclusieve rode Vespa 946 werd gisteravond geveild tijdens de Vogue Italia en Vespa cocktailparty in het Vetra Theater, waar tevens de eerste twee scooters debuteerden uit de nieuwe Vespa 946 Collection, een serie met nieuwe blauwe en grijze kleuren die gisteren in Milaan voor het eerst aan de wereld werd gepresenteerd. Hoeveel de scooter heeft opgebracht is niet bekend.