Zoeken

Sym lanceert Maxsym 400 maxiscooter

28 juli 2011
Sym, de fabrikant van Scooters, motorfietsen en ATV's uit Taiwan, heeft een nieuwe maxi-scooter op de markt gezet, de Maxsym 400. Met een prijsstelling van € 5.595,00 is de nieuwe scooter een serieuze concurrent in het 400cc scootersegment, waar voor de Japanse modellen etterlijke duizenden euro's meer moet worden betaald.

Maxsym_400

De Maxsym 400 is het nieuwe vlaggenschip van de Taiwanese scooterfabrikant, en heeft qua design veel overeenkomsten met de huidige GTS 300i. Zo lijken de dubbele koplampen met LED stadsverlichting rechtstreeks van de GTS te zijn overgenomen, waarbij bij de Maxsym 400 de knipperlichten in de koplampunit zijn geïntegreerd. Hetzelfde kan worden gezegd van de achterkant van de maxiscooter, die nagenoeg identiek lijkt te zijn aan de GTS.

De Maxsym 400 wordt aangedreven door een 399 cc ééncilinder die goed is voor een vermogen van 34 pk, hetgeen geheel in lijn is met dat van de concurrentie. Volgens Sym beschikt de maxiscooter dankzij zijn economisch brandstofverbruik en 15 liter benzinetank over een behoorlijke actieradius. Het dashboard van de scooter omvat twee analoge tellers voor toerental en snelheidsmeter, met daarbuiten een benzine- en motortemperatuur meter en daartussen een digitaal display waar zaken als -dubbele- tripmeter en een parkeerrem indicator is ondergebracht.

De Maxsym 400 beschikt volgens de fabrikant over voldoende opbergruimte onder het zadel, waar naast twee integraalhelmen nog ruimte over is voor zaken als sloten, handschoenen of een regenpak. Daarnaast heeft de scooter nog andere opbergmogelijkheden zoals een handschoenenkastje en twee kleinere opbergvakjes in de kuip.

De Maxsym 400 is vanaf augustus 2011 leverbaar in de kleuren zwart, grijs en wit en gaat in Nederland € 5.595,00 kosten. Bij onze zuiderburen staat de scooter te koop voor een introductieprijs van € 4.999,00.