Zoeken

Suzuki viert 1 miljoenste GSX-R met gelimiteerde GSX-R1000Z

4 oktober 2012
Om het heugelijke feit te vieren dat dit jaar de 1 miljoenste GSX-R over de toonbank is gegaan heeft Suzuki voor 2013 een gelimiteerde versie van de GSX-R1000 op de markt gezet. De echte GSX-R fans zullen er echter wel snel bij moeten zijn, van deze tot GSX-R1000Z gedoopte fiets zullen er wereldwijd maar 1985 worden geproduceerd.

Suzuki_GSX-R1000ZL3_Diagonal

Er zullen in China ongetwijfeld merken zijn waar wij nog nooit van hebben gehoord en die jaarlijks nog meer fietsen aan de man weten te brengen dan de 1 miljoen die Suzuki sinds de lancering van de GSX-R in 1985 weg heeft weten te zetten, maar in Hamamatsu zal ongetwijfeld gebak met slagroom zijn uitgedeeld toen de 1 miljoenste GSX-R van de productieband rolde. En waar de Suzuki medewerkers ongetwijfeld hebben genoten van dat gebak is voor de rest van de wereld deze gelimiteerde GSX-R1000Z uitgebracht.

Verwacht bij deze GSX-R1000Z geen grote aanpassingen ten opzichte van de standaard fiets, het voornaamste wat Suzuki heeft veranderd is het kleurschema dat nu een retro-design heeft gekregen dat moet doen denken aan de eerste GSX-R die in 1985 het levenslicht zag. Om het heugelijke feit te vieren dat dit jaar de 1 miljoenste GSX-R is verkocht had Suzuki op de Intermot zelfs Suzuki legende Kevin Schwantz en Yoshimura's grote baas Mr. Yoshimura uitgenodigd.

Behalve het speciale kleurschema is de GSX-R1000Z voorzien van goudkleurige vorkpoten, een rode achterveer, speciale wieldecoratie en -uiteraard- een plaque op de kroonplaat met uniek serienummer van de fiets. Zoals gezegd is de productie beperkt tot 1985 stuks (gelijk aan het jaar dat de GSX-R voor het eerst het levenslicht zag), voor de Nederlandse markt zullen dat er slechts een handjevol zijn.

Hoeveel de GSX-R1000Z moet gaan kosten is nog niet bekend, de motor zal begin volgend jaar leverbaar zijn.