Zoeken

Suzuki viert 1 miljoenste GSX-R met gelimiteerde GSX-R1000Z

4 oktober 2012
Om het heugelijke feit te vieren dat dit jaar de 1 miljoenste GSX-R over de toonbank is gegaan heeft Suzuki voor 2013 een gelimiteerde versie van de GSX-R1000 op de markt gezet. De echte GSX-R fans zullen er echter wel snel bij moeten zijn, van deze tot GSX-R1000Z gedoopte fiets zullen er wereldwijd maar 1985 worden geproduceerd.


Er zullen in China ongetwijfeld merken zijn waar wij nog nooit van hebben gehoord en die jaarlijks nog meer fietsen aan de man weten te brengen dan de 1 miljoen die Suzuki sinds de lancering van de GSX-R in 1985 weg heeft weten te zetten, maar in Hamamatsu zal ongetwijfeld gebak met slagroom zijn uitgedeeld toen de 1 miljoenste GSX-R van de productieband rolde. En waar de Suzuki medewerkers ongetwijfeld hebben genoten van dat gebak is voor de rest van de wereld deze gelimiteerde GSX-R1000Z uitgebracht.

Verwacht bij deze GSX-R1000Z geen grote aanpassingen ten opzichte van de standaard fiets, het voornaamste wat Suzuki heeft veranderd is het kleurschema dat nu een retro-design heeft gekregen dat moet doen denken aan de eerste GSX-R die in 1985 het levenslicht zag. Om het heugelijke feit te vieren dat dit jaar de 1 miljoenste GSX-R is verkocht had Suzuki op de Intermot zelfs Suzuki legende Kevin Schwantz en Yoshimura's grote baas Mr. Yoshimura uitgenodigd.

Behalve het speciale kleurschema is de GSX-R1000Z voorzien van goudkleurige vorkpoten, een rode achterveer, speciale wieldecoratie en -uiteraard- een plaque op de kroonplaat met uniek serienummer van de fiets. Zoals gezegd is de productie beperkt tot 1985 stuks (gelijk aan het jaar dat de GSX-R voor het eerst het levenslicht zag), voor de Nederlandse markt zullen dat er slechts een handjevol zijn.

Hoeveel de GSX-R1000Z moet gaan kosten is nog niet bekend, de motor zal begin volgend jaar leverbaar zijn.