Zoeken

Suzuki toont e-Let's prototype op Tokyo Motor Show

11 december 2011
Op de Tokyo Motor Show, de tweejaarlijkse Japanse motorshow die bekend staat om haar bizarre prototypes, heeft Suzuki het laatste concept van haar e-Let's scooter getoond. Het EV conceptmodel lijkt in dusdanig ver gevorderd stadium dat productie wel eens snel zou kunnen volgen.

Suzuki_e-Let_1

Met groene energie helemaal in kan natuurlijk ook Suzuki niet achterblijven als het om elektrisch aangedreven tweewielers gaat. Al eerder werd door de Japanners een elektris che versie Suzuki_e-Let_3van de welbekende Burgman bekend gemaakt, maar voor het korte werk in de stad is die misschien niet de meest ideale oplossing.

De e-Let's daarentegen wel, de EV scooter is precies voor deze jungle ontworpen en wordt momenteel in thuisstad Hamamatsu uitgebreid getest. De e-Let's heeft een Lithium-Ion accu die via een 100V aansluiting kan worden opgeladen. Het vermogen is beperkt, met het oog op de 30 km/u beperking waarvoor hij is ontworpen.

Opvallend aan de e-Let's is de gigantische boodschappenmand die voor op de scooter is bevestigd, en waar ogenschijnlijk met gemak een kratje bier in past. Of de e-Let's in deze vorm de productiefase zal gaan halen is niet bekend, maar met Honda en Yamaha al actief in dit segment zou het ons niets verbazen als Suzuki deze e-Let's snel in productie zal gaan nemen.

Suzuki_e-Let_2