Zoeken

Suzuki maakt prijs GSX-S1000GT bekend

14 oktober 2021
Suzuki heeft de prijs van de nieuwe GSX-S1000GT bekend gemaakt en die is minstens zo scherp als z'n styling. De naar eigen zeggen krachtigste en lichtste SportTour fiets in z'n segment is leverbaar vanaf eind november voor 16.499 euro.

We vinden 'm eerlijk gezegd wel vet, de nieuwe GSX-S1000GT waarmee Suzuki de aanval heeft ingezet op Kawasaki's Ninja 1000 SX. Vet qua design, maar ook vet dat Suzuki nu de handschoen heeft opgepakt in het ooit ongekend populaire SportTour segment, dat het afgelopen decennium het veld lijkt te hebben moeten ruimen voor comfortabelere hoogpoters. 

Nu valt er op het comfort van een hoogpoter weinig af te dingen, maar a) een sportmotor is qua design toch echt véél mooier en b) probeer met zo'n hoogpoter maar eens het circuit op te gaan. Tuurlijk, het kan, maar elke SportTour voelt zich dan veel beter in z'n element. 

Volgens Suzuki biedt de GSX-S1000GT het beste van beide werelden: het het lichtgewicht aluminium frame, de volledig instelbare voorvork en de aluminium swingarm zorgen voor een zeer sportief rijgedrag, terwijl de zithouding, de positie van het stuur, de krachtige 999 cc viercilinder en de 19 liter grote brandstoftank zorgen voor zeer veel toerplezier.

Ofwel: de stuureigenschappen van een Supersport gecombineerd met het comfort van een tourfiets. Inderdaad, precies dezelfde argumenten die Kawasaki op tafel legt om eveneens te claimen dat hun Ninja 1000 SX het beste van beide werelden is. 

De GSX-S1000GT is van de eerder dit jaar compleet vernieuwde en door ons al uitgebreid geteste GSX-S1000 afgeleid. Het blok, het rijwielgedeelte en het uitgebreide elektronicapakket zijn rechtstreeks overgenomen, met dat verschil dat Suzuki er bij deze GT nog een schep bovenop heeft gedaan, in vorm van een 6,5" TFT kleurenscherm met Bluetooth connectiviteit en de toepassing van cruise controle. 

Dat dus naast de instelbare tractiecontrole, Suzuki Drive Mode Selector, Low RPM Assist en de up/down quickshifter, om de 152 paarden van de 999cc vierinlijn veilig aan het werk te kunnen stellen. 

Vanaf eind november is de Suzuki GSX-S1000GT bij de Suzuki dealer te bezichtigen. Er is keuze uit drie kleuren: Metallic Triton Blue, Metallic Reflective Blue en Glass Sparkle Black. Voor alle kleuren geldt dezelfde vanafprijs: € 16.499,-. 

Optioneel zijn er verschillende accessoires beschikbaar, waaronder een set zijkoffers in de kleur van de motor. Deze koffers hebben een inhoud van 36 liter – ruim genoeg dat er een helm in past – per stuk en passen zeer goed bij het design van de GSX-S1000GT.