Zoeken

Suzuki lanceert semi-gekuipte versie Inazuma 250

9 april 2013
Suzuki gaat een tophalf gekuipte versie van de GW250 Inazuma lanceren. De nieuwe Inamzuma GW250S krijgt zijn debuut op 20 april op de Shanghai Motor Show, maar zal volgens onze Italiaanse collega's van Motociclismo niet veel later in Japan en Europa op de markt worden gezet.

Suzuki GW250S

Vorig jaar al werd een prototype van de semi-gekuipte Inazuma 250 in oktober getoond tijdens de China International Motorcycle Trade Exhibition. Dat de motor juist in China zijn debuut maakte is niet vreemd, de Inazuma wordt in China geproduceerd door Suzuki's Chinese partner Haojue, China's grootste motorfabrikant.

De Inazuma GW250S is technisch gezien identiek aan de naakte Inazuma en wordt dus aangedreven door dezelfde 248cc paralleltwin die goed is voor een vermogen van 24 pk, wat misschien niet indrukwekkend klinkt maar tijdens onze test ruim voldoende bleek om bijna 150 km/u op de snelweg te knallen. Het enige verschil zit 'm in de tophalf stroomlijn, waardoor je als rijder beter uit de wind wordt gehouden.

In eerste instantie zal de Inazuma GW250S in China op de markt worden gezet, waarna Japan en Europa zullen gaan volgen. Wij verwachten dat de motor hier zijn debuut zal maken tijdens de EICMA in Milaan, als nieuw model voor 2014.