Zoeken

Suzuki lanceert exclusieve Z-modellen

3 februari 2014
Nadat men met de GSX-R1000 Z-Edition al de nodige tongen had los weten te maken heeft Suzuki voor 2014 maar liefst drie modellen van het Z-Edition pakket voorzien. De Z-Editions kenmerken zich door speciale kleuren en een legio aan bijzondere details, waardoor ze zich op een unieke manier van de standaard uitvoeringen moeten onderscheiden.

Suzuki GSX-R750Z

Om te beginnen de GSX-R750: ooit een van de grondleggers van het WK Superbike, maar sinds het vergroten van de cilinderinhoud voor viercilinders naar 1.000 cc een vreemde eend in de bijt. Maar dan wel een lekkere eend.

De Z-Edition is direct herkenbaar aan de vele speciale onderdelen, waaronder zilverkleurige remklauwen met rode Brembo logo’s, rode velgstriping, rood zadel, rood geanodiseerde voorvork delen met daarnaast donker geanodiseerde kettingspanners, vorkpoten en balhoofdmoer.

Hayabusa

Suzuki GSX-R1300_Hayabusa_Z

Naast de GSX-R750 is ook de dikste GSX-R, de GSX-R1300 Hayabusa in een Z-uitvoering uitgebracht. Nu staat de Hayabusa erom bekend dat hij mooi is van lelijkheid, en daar hebben ze bij Suzuki met deze Z-Edition nog een schepje bovenop gedaan. Dat begint al met de volgens Suzuki schitterende rood-zwarte kleurstelling die nog eens onderstreept wordt door de opvallende graphics.

De rode pinstripes op de velgen, een tweekleurig speciaal voor deze versie ontworpen zadel, matzwarte duo voetsteunen en de donker geanodiseerde kettingspanners, vorkpoten, voorvork onderdelen en balhoofdsmoer maken het beeld van ongeëvenaarde kracht en prestaties compleet.

GSR750

Suzuki GSR750Z

Tot slot is ook van de GSR750 een Z-Edition versie uitgebracht. De naked Bike met het van de GSX-R750 afgeleide motorblok wordt als Z-Edition geleverd in spectaculair blauw/witte Suzuki Racing kleurenschema. Goudkleurig geanodiseerde vorkpoten, rood geanodiseerde voorvork delen en een mat zilver stuur zorgen voor een ongekend sportief uiterlijk dat door de rode achtervorkveer en de blauwe ketting nog eens tot in detail geaccentueerd wordt.

De 2014 Suzuki Z-Editions zullen medio maart leverbaar worden, de prijsstellingen volgen binnenkort.