Zoeken

Suzuki GSR1000 gespot

20 september 2013
Officieel wordt het nieuws in alle toonaarden ontkend, maar in het diepste geheim is bij Suzuki aan een dikke duizend versie van de GSR750 gewerkt. De GSR1000 werd onlangs in Italië tijdens testwerkzaamheden gespot.

Suzuki GSR1000_2014

Toegegeven, de foto is niet echt van super kwaliteit, maar uit het beeld is wel duidelijk op te maken dat het hier om de nieuwe Suzuki GSR1000 gaat. De lijnen van de fiets hebben duidelijk overeenkomsten met de GSR750, terwijl het dubbele uitlaatsysteem de 1000cc krachtbron verraad.

Ten opzichte van de 180 pk sterke GSX-R1000 zal deze GSR1000 wel aan vermogen hebben ingeboet, maar veel meer dan 10% zal dat naar verwachting niet zijn om in de huidige markt van naked powerbikes concurrerend te zijn. Verder is uit de foto op te maken dat de GSR1000 met Brembo Monoblocs zal zijn uitgerust, net als Suzuki bij de GSX-R serie heeft gedaan.

Net als bij de GSX-R1000 zal Suzuki ook bij deze GSR1000 verschillende rijmodi hebben toegepast en het zou ons bovendien niet verbazen als de motor tevens van tractiecontrole is voorzien. Per slot van rekening heeft Suzuki al te kennen gegeven dat de nieuwe V-Strom 1000 als eerste Suzuki model met tractiecontrole zal zijn uitgerust, en waarom dan niet meteen ook toepassen op een model als deze GSR1000.

Navraag bij de Nederlandse importeur leverde alleen het bekende "Wij weten helemaal niets" op, maar het zal ons niet verbazen als Suzuki op de EICMA in Milaan dit jaar een leuke verrassing in petto blijkt te hebben.

Update:
Het risico van dit soort via Internet verspreidde berichtgeving is dat je soms wel eens de plank finaal mis kunt slaan, zoals nu het geval blijkt te zijn. Ja, de motor op de foto is inderdaad een GSR1000, maar niet een prototype van de Suzuki fabriek, maar een model dat door een Franse Suzuki dealer zelf is gebouwd, zoals dat in het verleden ook al in Zwitserland is gedaan. 

Neemt niet weg dat een GSR1000 een aanvulling van het Suzuki gamma zou zijn die door iedereen ongetwijfeld met open armen zou worden ontvangen.

Bron: Motocorse.it