Zoeken

Suzuki brengt V-Strom 1000 terug op Amerikaanse markt

25 oktober 2011
Waar in Europa hard wordt geschreeuwd om een opvolger van de V-Strom 1000 is de dikke V-Strom in de Verenigde Staten voor modeljaar 2012 opnieuw op de markt gezet. Naast een standaard versie zal de motor, die identiek is aan het 2009 model, daar ook leverbaar worden in V-Strom Adventure uitvoering.

Suzuki_V-Strom_1000_Adventure_2012 

De DL1000 V-Strom werd door Suzuki ergens begin deze eeuw op de markt gezet en was jarenlang een echte kaskraker. De allroad werd qua verkoopcijfers echter door z'n kleinere DL650 broer van de kaart geveegd, waarna de fiets langzaam een stille dood stierf. Omdat de V-Strom 1000 niet meer aan de emissie-eisen voldeed werd de motor enkele jaren geleden noodgedwongen van de markt gehaald, tot groot ongenoegen van de Europese importeurs die lijdzaam moesten toezien hoe de markt van dikke allroads enorm groeide.

In tegenstelling tot Europa voldoet de V-Strom 1000 in de Verenigde Staten nog wel aan de daar geledende emissie-eisen, wat voor de Amerikaanse importeur bij gebrek aan een nieuw model ongetwijfeld reden is geweest de dikke duizend opnieuw op de markt te brengen. De V-Strom 1000 gaat daar voor $10.399 over de toonbank, voor de V-Strom 1000 Adventure, die met een komplete kofferset is uitgerust, moet $600 meer worden betaald.

Een woordvoerder van B.V. Nimag, importeur van Suzuki in Nederland, wist tegenover Motorfreaks te verklaren dat vanwege de emissie-eisen de (oude) V-Strom 1000 in Europa niet opnieuw op de markt kan worden gezet. Een opvolger van de V-Strom 1000, met frisse vormgeving zoals dit jaar bij de V-Strom 650 is aangebracht, is dit jaar niet meer te verwachten. Het model staat volgens de woordvoerder wel hoog op het verlanglijstje van de Europese importeurs en zal hopelijk ergens volgend jaar zal worden geïntroduceerd.