Zoeken

Suzuki brengt officiele informatie nieuwe V-Strom

27 juni 2011
Nadat alle informatie vorige week al vanuit Japan was uitgelekt via de globale website heeft de Nederlandse importeur als mosterd na de maaltijd nu officieel het doek gelicht van de 2012 Suzuki V-Strom. Volgens het officiële persbericht is de nieuwe V-Strom dankzij superieure stuureigenschappen, meer power, subliem comfort en een schitterend design klaar voor een nieuw allround avontuur.

 Suzuki_V-Strom_2012_1

De superlatieven liegen er niet om in het door Suzuki vrijgegeven officiële persbericht, dat ondanks het lek niet voor de in Japan bepaalde embargodatum mocht worden vrijgegeven. Iets waar men bij de Nederlandse importeur B.V. Nimag dan ook niet bepaald gelukkig mee was. Net als de eerdere teaserbeelden met begeleidende teksten als 'tijd voor nieuwe Suzuki_V-Strom_2012_2avonturen' en 'een nieuwe middenklasser', die deden vermoeden dat Suzuki een compleet nieuw model zou lanceren terwijl het in werkelijkheid 'slechts' een V-Strom 2.0 betrof.

De nieuwe V-Strom 650 is volgens Suzuki maar liefst 6 kilo lichter geworden, en beschikt dankzij het nieuw ontwikkelde motorblok over 2 extra pk's. Bovendien moet het blok soepeler zijn en over een hoger koppel in het lage en midden toerengebied beschikken. Om dit te realiseren is volgens Suzuki het nokprofiel van de inlaatnokkenas geoptimaliseerd en zijn de kleppen voorzien van enkele klepveren die ervoor zorgen dat de bewegende massa is gereduceerd.

De temperatuur van de motorolie wordt gecontroleerd door een nieuwe vloeistofgekoelde warmtewisselaar die opgenomen is in het koelsysteem van de motor. Dat moet niet alleen voor een optimale koeling zorgen, maar ook voor het sneller bereiken van de bedrijfstemperatuur. Samen met de SCEM (Suzuki Composite Electrochemical Material) gecoate cilinders zorgt dit volgens Suzuki voor minder inwendige wrijving en een langere levensduur. Suzuki claimt bovendien dat de nieuwe V-Strom 650A 10% zuiniger is geworden, waardoor er een 2 liter kleinere benzinetank gemonteerd kon worden voor een zelfde actieradius.

De vertrouwde comfortabele zitpositie is verder geoptimaliseerd door een stijlvolle nieuw zadel met meer grip en een slanker gestileerde benzinetank. Daarnaast biedt de nieuwe V-Strom optimale windbescherming door het nieuwe in drie standen verstelbare windscherm. Ook de luchtinlaten en luchtuitlaten zijn opnieuw ontworpen voor een verbeterde wind- en warmtegeleiding.

Het nieuwe instrumentenpaneel van de 2012 V-Strom 650A beschikt nu over een versnellings- en vorstindicator. De functies van het instrumentenpaneel zijn tijdens het rijden eenvoudig te bedienen met een schakelaar op de linker stuurhelft. Ook is de nieuwe V-Strom 650A nu uitgerust met het SCM gecertificeerde SAIS startblokkeringssysteem (Suzuki Advanced Immobilizer System).

Accessoires
Voor de nieuwe V-Strom 650A is binnenkort ook een uitgebreide collectie originele Suzuki accessoires beschikbaar. Zo is er voor de reislustige motorrijder bijvoorbeeld een kunststof kofferset, touring windscherm, handvatverwarming en externe 12 Volt aansluiting. De avontuur-lijke rijders kunnen kiezen voor een complete uitrusting met aluminium koffers, valbeugels, carterbeschermplaat en handkappen.

Suzuki_V-Strom_2012_3

Vrijdag 22 juli zal de nieuwe V-Strom 650 ABS zijn entree maken in de showroom van de officiële Suzuki dealer. De V-Strom 650A is leverbaar voor de adviesprijs van € 9.699,- inclusief ABS.