Zoeken

studenten IED Turijn ontwerpen MV Agusta Concept Tricruiser

16 november 2011
Studenten van het Istituto Europeo di Design (IED) van Turijn hebben een prototype ontwikkeld op basis van MV Agusta's op de EICMA in Milaan officieel gelanceerde F3 driecilinder, de MV Agusta Concept Tricruiser. Een concept dat best wel eens binnen enkele jaren in productie zou kunnen worden genomen.

MV_Agusta_Tricruiser_01

Het project door professor Louis Giampaolo gecoördineerde project bestond uit twee fasen: MV_Agusta_Tricruiser_05MV_Agusta_Tricruiser_03
MV_Agusta_Tricruiser_04
allereerst een grondige analyse van MV Agusta maken, door haar sportieve waarde te definiëren. De tweede fase was een praktische benadering van de doelen in vorm van 2D en 3D projecten. Het eindresultaat werd door alle deelnemende scholen gepresenteerd.

Het winnende concept werd ingediend door eindejaarstudenten van de afdeling BYT (Bike, Yacht en Train) het IED in Turijn, die de opdracht kregen een werkelijk prototype van het 3D concept te gaan bouwen. De uitdaging van het studententeam was een Sporttourer voor de toekomst (binnen nu en 3 jaar) te ontwikkelen, in de geest van de MV Agusta traditie.

MV Agusta was nauw betrokken bij het project en leverde, nog voordat de motor officieel was gelanceerd, een frame en driecilinder motorblok, om het concept een echte MV Augsta identiteit te geven. Met als eindresultaat deze Tricruiser MV  Concept, een motor die de sportiviteit van MV Agusta moet combineren met het comfort voor op straat.

MV_Agusta_Tricruiser_02

Of de motor daadwerkelijk, al dan niet in aangepast vorm, door MV Agusta in productie zal worden genomen is vooralsnog de vraag, maar het zou ons in ieder geval niet verbazen.

Bron: Infomotori.com