Zoeken

Spionagefoto Ducati Hypermotard 848

22 mei 2012
Ducati gaat een watergekoelde versie van de Hypermotard op de markt zetten. Een spionagefoto van wat een Hypermotard 848 lijkt te zijn circuleert sinds kort op het wereldwijde web.

Ducati_Hypermotard_848_2013

Hoewel er -uiteraard- nog totaal geen informatie bekend is over de nieuwe Hypermotard 848, is uit de foto al het een en ander af te lezen. Zo is de fiets, in tegenstelling tot de huidige Hypermotard, voorzien van een enkele laaggeplaatste einddemper, waar de Hypermotard 796 en 1100 twee einddempers in het kontje herbergt. Te verwachten is dat de Hypermotard zal worden aangedreven door hetzelfde 11 848 motorblok dat in de Streetfighter 848 is gemonteerd.

Door het naar beneden verplaatsen van het uitlaatsysteem is in het kontje ruimte ontstaan voor wat oogt als een bagegerek, waar Ducati best wel eens een kofferset in de planning heeft. Daarmee zou Ducati de Hypermotard 848 kunnen positioneren als tegenhanger van bijvoorbeeld KTM's SMT. Een lichte gooi en smijt fiets met een bak aan vermogen, waarmee je ook nog eens een weekend met je maten op pad kunt gaan. We zijn benieuwd.

Bron: Ducati.ms