Zoeken

Scoop: nieuwe Honda naked gespot

25 mei 2011
Dat Honda voor modeljaar 2012 een productieversie van de Crosstourer en New Mid Concept uit gaan brengen was wel te verwachten, maar dat er nog een derde nieuwe model te verwachten is heeft Honda goed geheim weten te houden. Tot vorige week, toen een prototype van een nieuwe naked in het bijzijn van de Crosstourer en New Mid Concept in Europa tijdens testwerkzaamheden werd gespot.

Honda_CBF_2012

Het in Europa tijdens testwerkzaamheden gespotte model zal naar verwachting een nieuw model van Honda's populaire CBF familie zijn, hoewel uit de foto blijkt dat de fiets niet door een vierinlijn maar door een V-Twin lijkt te worden aangedreven. Helemaal zeker is dat echter niet, daar het zicht op het motorblok door de radiator en onderkuip wordt ontnomen. Gezien de enkele remschijf in het voorwiel en de conventionele voorvork ligt een kleine V-Twin voordehand, waarbij het 700cc motorblok van de Transalp en Deauville een logische keuze zou zijn.

Uit de foto is echter wél op te maken dat de nieuwe naked is voorzien van Honda's Dual Clutch Transmission, gezien het ontbreken van een koppelingshandle. Daarmee zal Honda's semi-automatische transmissie voor het eerst een toepassing gaan kennen in het segment van de naakte straatfietsen. We verwachten dat Honda de motor eind dit jaar officieel zal presenteren tijdens de komende EICMA in Milaan.

Bron: Motorcycle-USA