Zoeken

Scoop: Honda New Mid Concept gespot

25 mei 2011
Het afgelopen jaar presenteerde Honda op de EICMA in Milaan de New Mid Concept, een motorscooter waarmee volgens de Japanners de manier waarop we tegen motorrijden aankijken opnieuw is uitgevonden. Dat de scooter daadwerkelijk in productie gaat komen blijkt uit een spionagefoto van het nieuwe concept, dat recentelijk tijdens testwerkzaamheden is gespot.

Honda_New_Mid_Concept_2012

Volgens Honda moet de New Mid Concept het rijgenot van een échte motorfiets combineren met het gemak en de handzaamheid van een motorscooter. Grootste verschil met een normale motorscooter is het formaat van de wielen, die bij de New Mid Concept - geheel in lijn met motorfietsen - 17" is. Ook is de scooter voorzien van een afwijkende transmissie, geen gebruikelijke CVT maar Honda's inmiddels welbekende Dual Clutch Transmission zoals we die kennen van de vorig jaar geïntroduceerde VFR1200. 

Hoewel Honda haar best heeft gedaan de scooter tijdens testwerkzaamheden te camoufleren zijn er ogenschijnlijk geen verschillen te zien met het in Milaan gepresenteerde concept, behoudens dan de spaakvormige wielen. Uit de aanwezige duopassagier en complete kofferset is af te lezen dat Honda de New Mid Concept duidelijk als nieuwe toeristische kilometervreter wil gaan positioneren.

Zie ook:

Bron: Motorcycle-USA