Zoeken

Scoop: eerste foto's Triumph Adventure

9 juli 2010

Nadat Triumph twee dagen geleden haar website ter promotie van de nieuw te lanceren Adventure modellen heeft gelanceerd hebben de eerste spionagefoto's nu ook het Internet bereikt.

Triumph_Adventure_1.jpg

Nadat bij Triumph bekend was geworden dat zowel het Britse MCN als ook het Duitse Motorrad in bezit waren gekomen van eerste spionagefoto's van de twee ophanden zijnde Adventure modellen besloten de Britten uit Hinckley snel te schakelen. In tijdsbestek van minder dan een week werd de op 9 juni 2010 geregistreerde website www.triumphadventure.com (die overigens vanwege overweldigend bezoek de eerste dag al overbelast was) gevoed en online gezet nog voordat het nieuws bij onze Britse collega's van MCN te lezen was.

Inmiddels hebben betrouwbare bronnen binnen Triumph tegenover Motorfreaks bevestigd dat Triumph inderdaad, zoals in onze eerdere berichtgeving gesteld, twee modellen gaat lanceren die zullen worden aangedreven door een nieuwe 800cc driecilinder. Het betreft twee van de grond af aan compleet nieuw ontwikkelde allroads, waarvan één puur voor op straat (zoals de huidige Tiger) en één voor in het zand én op straat (zoals de huidige BMW F800GS).

Triumph_Adventure_2.jpg

Of de twee modellen daadwerkelijk de naam Adventure zullen krijgen werd door onze bron als onwaarschijnlijk maar niet onmogelijk geacht. Eerder zal de straatversie 'gewoon' de naam Tiger 800 krijgen, terwijl de offroad georiënteerde versie als Tiger 800 Adventure door het leven zal gaan.

De modellen zullen officieel worden gepresenteerd op de EICMA in Milaan eind dit jaar.

Triumph_Adventure_3.jpg

Zie ook: