Zoeken

Scoop: eerste beelden Yamaha Fazer8

26 januari 2010

De inkt van Yamaha's eerste officiële foto van de nieuwe Fazer8 is nog niet droog, of onze Italiaanse collega's van Motociclismo claimen al gelekte foto's van het nieuwe model te hebben.

Yamaha_Fazer8_1.jpg 

Yamaha_Fazer8_5.jpgVolgens Motociclismo is de Fazer8, net als de naakte FZ8, grotendeels afgeleid van de FZ1. Tenminste, voor wat het rijwielgedeelte bedreft: frame en achterbrug zouden zo van die dikke duizend zijn overgenomen, Om de motor prijstechnisch scherp aan te kunnen bieden zou - ten opzichte van die FZ1 - goedkopere materialen zijn toegepast.

UIt de beelden zijn duidelijk meer invloeden van de FZ1 terug te vinden, zoals de forse laaggeplaatste einddemper, het kontje en de kentekenplaathouder. Net als de FZ1 (en in tegenstelling tot de FZ1 Fazer) is de motor voorzien van een bellypan.

Motociclismo spreekt bij de Fazer8 ook - in vergelijking met de duizend - van niet instelbare handles, kleinere remschijven en ABS als optie. De 800cc motor zou volgens de Italianen eveneens een afgeleide moeten zijn van de FZ1, waarbij de kleinere 800cc cilinderinhoud zou zijn verkregen door de boring te verkleinen.

Nu lijkt ons dat niet echt waarschijnlijk, zeker omdat motoren met een kleinere cilinderinhoud hogere toerentallen moeten kunnen draaien. Qua vermogen zou de fiets zo'n 120 Pk moeten gaan leveren, bij een rijklaargewicht van 220 kilo. 

Yamaha_Fazer8_4.jpgYamaha_Fazer8_3.jpg
Yamaha_Fazer8_2.jpg

Of de collega's van Motociclismo het bij het rechte eind hebben gehad zal ons de toekomst leren, maar vooralsnog zien deze beelden er niet verkeerd uit.

Bron: Motociclismo