Zoeken

Royal Enfield ontwikkelt dikke twins

26 januari 2011

Als wordt gepraat over 'cutting edge' technologie dan zal Royal Enfield waarschijnlijk het laatste merk zijn dat in je op zal komen. Dat zou in de toekomst wel eens kunnen veranderen, nu de fabrikant heeft aangegeven een nieuwe range 750 tot 1000cc tweecilinders te gaan ontwikkelen.

Royal_Enfield_Bullet.jpg

Daar waar het van oorsprong Britse motormerk, dat tot een van 's werelds oudste motormerken kan worden gerekend, in 1971 haar productie in Redditch moest staken is het merk al meer dan een halve eeuw ongekend populair in India, waar sinds 1956 door Enfield of India onder UK licentie Royal Enfield Bullet's worden geassembleerd en verkocht.

Meer dan een halve eeuw was die Bullet zo'n beetje het enige model wat Royal Enfield in haar gamma had, maar dat gaat binnen enkele jaren veranderen. Nu in India de economie flink aan het groeien is, en dientengevolge ook de vraag naar zware motorfietsen, wil het merk zich op die doelgroep gaan richten. De nieuwe range motorfietsen zouden daarnaast ook Europese en Amerikaanse motorrijders kunnen aanspreken.

Veel is er nog niet bekend over de nieuwe range Royal Enfield motoren, behalve dat het tweecilinders zullen zijn in de range van 750cc tot 1000cc. Onbekend is of het paralleltwin's of V-Twins zullen zijn, Chief Executive RL Ravichandran verklaarde tegenover het Indiase TV station NDTV dat men een goed gevoel heeft bij een twin, maar voegde daaraan toe dat het idee momenteel nog een de conceptfase zit. De nieuwe Royal Enfield twins zullen naar verwachting in 2013 hun opwachting gaan maken.