Zoeken

Ronax 500: NSR500 kloon?

17 april 2014
De tweetakt mag door de milieumaffia vakkundig de nek op zijn gedraaid, het Duitse bedrijf Ronax GmbH heeft de tweetakt een nieuw leven ingeblazen. Op 8 juni zal het doek worden gelicht van de Ronax 500, een 500cc tweetakt V4 waarvan het silhouet wel erg veel lijkt op de Honda NSR500 Grand Prix racer.

Ronax 500

Veel informatie wordt op de door Ronax speciaal in het leven geroepen website niet vrijgegeven over de Ronax 500, behalve dat hij zal worden aangedreven door een legendarische 500cc tweetakt V4, die weer zal gaan terugkeren en volgens Ronax nét zo agressief, veeleisend in indrukwekkend als destijds zal zijn. 

Afgaand op deze kretologie en goed kijkend naar de contouren van de motor die duidelijk zichtbaar zijn, en het kan haast niet anders dan dat de Ronax 500 een afgeleide van de NSR500 Grand Prix racer is. En dát zou wel heel erg vet zijn.

Het meest indrukwekkende aan de Ronax 500 zal ongetwijfeld z'n vermogen/gewicht verhouding zijn, dankzij de lichtgewicht constructie en nauwlettend gekozen materialen. Hoewel de Ronax 500, waarvan er exact 46 zullen worden gemaakt, in eerste instantie voor op het circuit is bedoeld, moet de motor volgens de Duitsers binnen een handomdraai straatlegaal te maken zijn.

Ronax 500_2

De Ronax 500 wordt op 8 juni onthuld en dan zullen alle details bekend worden gemaakt. Het is echter niet ondenkbaar dat tussentijds meer informatie op de speciale website bekend zal worden gemaakt.