Zoeken

Roehr: nog deze zomer eSuperbike

14 juli 2010

Het Amerikaanse Roehr vordert gestaag met de ontwikkeling van haar eerste elektrisch aangedreven motorfiets. De nieuwe modelrange, die uit een drietal versies zal bestaan, zal naar verwachting nog voor het eind van deze zomer worden gelanceerd.

eRoehr_3.jpg

Al begin dit jaar wisten we te melden dat de producent van de krachtigste Amerikaanse V-Twin, de 180 pk sterke 1250sc, zich op de ontwikkeling van de eSuperbike ging richten. Walter Roehrich, oprichter van Roehr Motorcycles, heeft inmiddels bekend gemaakt dat het mechanische deel van de nieuwe eRoehr motoren gereed is en dat momenteel volop wordt getest, zowel op de dyno-bank alsmede op straat.

Hoewel dit op zich positief nieuws is had men bij Roehr oorspronkelijk gehoopt op dit moment verder te zijn in de ontwikkeling van de elektrische fiets. Zo had men al willen deelnemen aan de nieuwe TTXGP series voor elektrische motorfietsen, maar dankzij enkele vertragingen, waaronder de vervaardiging van het bodywork, heeft mendoor dat plan een streep moeten trekken.

eRoehr_1.jpgeRoehr_2.jpg

Volgens Roehrich zal de levering van de eRoehr motorfietsen nog deze zomer gaan plaatsvinden. Het betreft een range van een drietal modellen, twee straatmodellen eSupersport ($16.965) en eSuperbike ($27.595) en de raceversie, de eSuperbike RR ($34.495). De eSupersport zal worden aangedreven door een enkele wisselstroom inductiemotor met een vermogen van 48 pk en een koppel van 142 Nm, terwijl de eSuperbike en eSuperbike RR zullen worden aangedreven door twee elektromotoren, waardoor deze goed zijn voor 96 pk en 284 Nm koppel.