Zoeken

Polaris geeft eerste beeld en video 2014 Indian Chief vrij

14 mei 2013
Na eerder het nieuwe 111 Thunder Stroke motorblok te hebben onthuld heeft Polaris, het moederbedrijf van Indian Motorcyles, nu een silhouet van de 2014 Indian Chief vrijgegeven. De Indian Chief, het eerste nieuwe Indian model sinds de acquisitie door Polaris, zal zijn officieel debuut maken tijdens de Sturgis Motorcycle Rally in augustus dit jaar.

Indian Chief_2014

Naast een foto van het silhouet van de nieuwe Indian Chief is ook een video op YouTube geplaatst, waar meer details van de nieuwe fiets te ontdekken zijn. Zo heeft de Chief, die door de nieuwe eerder bekend gemaakte 111 Thunder Stroke V-Twin zal worden aangedreven, een dubbel uitlaatsysteem met lange rechte einddempers, snelheidsmeter op de tank met ingebouwd digitaal display, en cruise control.

Steve Menneto, vice-president motordivisie Polaris Industries:
Toen Polaris dit merk twee jaar geleden overnam, was ons doel vanaf het begin om ons niveau van engineering, fabricage en operationele lef als marktleider in powersports te gebruiken om een echt exceptionele motor te ontwerpen en bouwen, die de perfecte balans tussen legendarisch erfgoed en briljante, state of the art engineering en technologie vertegenwoordigt.

Iedereen bij Indian Motorcyles is erg trots om de 2014 Indian Chief al voor een prijs vanaf $ 18.999 aan te kunnen bieden. We gaan hiermee de kracht en het erfgoed van deze prachtige nieuwe fiets neerzetten voor een prijs die competitief en meer toegankelijk is voor mensen die op zoek zijn naar authenticiteit en keuze voor Amerikaanse motorfietsen.

Met een prijskaartje van $ 18.999 in de Verenigde Staten is de 20014 Indian Chief weliswaar nog steeds duurder dan z'n evenknieën van Harley-Davidson en Victory, maar wel een flink stuk goedkoper dan de huidige 2013 Indian line-up, die begint met een prijskaartje van $ 26.499 voor de Indian Chief Classic.