Zoeken

Piaggio lanceert MP3 LT Sport

14 mei 2010

De Piaggio MP3 LT, de welbekende driewiel-motorscooter die met het rijbewijs B kan worden gereden, is in sportieve uitvoering leverbaar geworden. De MP3 LT Sport wordt gekenmerkt door diverse exclusieve details, die de scooter een nog expressievere ‘look’ moet geven.

Piaggio_MP3_LT_Sport_2.jpg

Het onderscheidende uiterlijk van de MP3 LT Sport is een slimme combinatie van elegantie – onder andere door de fraaie witte kleur – en sportieve accenten door de vele zwartgekleurde details. Deze contrasterende elementen moeten volgens Piaggio samen het gevoel van kracht en karakter overbrengen, wat op zijn beurt weer in lijn met de prestaties van de moderne 300cc en 400cc motoren moet zijn.

Tot de gedistingeerde eigenschappen van de nieuwe MP3 LT Sport behoren de tienspaaks wielen, de binnenkant van de koplampen, de grille en de handgrepen voor de passagier in de opvallende zwarte kleurstelling, Piaggio_MP3_LT_Sport_1.jpgevenals gepolijste afdekplaten. De racy uitstraling wordt versterkt door het beschermende, donkere windscherm. Het brede, ergonomische zadel voorziet in maximaal comfort en voldoende zitplaats voor de bestuurder en de passagier, terwijl de hoogkwalitatieve materialen en het rode stiksel het sportieve karakter van de nieuwe MP3 LT Sport.

De MP3 LT 300 i.e. Sport is uitgerust met de nieuwe, watergekoelde Piaggio eencilinder, viertakt, vierkleppenmotor met een inhoud van 300 cc, voorzien van elektronische injectie. Het koppel is toegenomen tot 23,2 Nm bij 6.500 tpm vergeleken met de 21 Nm van de vroegere 250cc-versie. Op de weg vertaalt dit hoge koppel, dat al bij een laag toerental vrijkomt, zich in dynamische prestaties. De compleet nieuwe 300cc krachtbron is technologisch geavanceerd door ondermeer de ‘Ride by Wire’ technologie voor de elektronische gasbediening. Het resultaat is een optimaal brandstofmengsel, waardoor het verbruik afneemt en de prestaties verbeteren.

De 400cc Piaggio-krachtbron is een 4-kleppen, viertaktmotor met waterkoeling en elektronische brandstofinjectie. Deze krachtbron is de top in de LT-reeks met een vermogen van 34 pk bij 7.500 tpm en een koppel van 37,6 Nm bij 5.500 tpm.

Machiel Spiering, Sales Manager van Piaggio Vespa BV:
De meerprijs van de Sport is slechts € 100 en hij wordt alleen in het wit geleverd, zodat de zwarte details nog beter tot hun recht komen en de sportiviteit wordt benadrukt. De MP3 LT Sport is bij de geselecteerde Piaggio MP3-dealers met onmiddellijke ingang leverbaar.

Prijzen:
MP3 300 LT 'SPORT' MONTEBIANCO 544     €8.099,--
MP3 400 LT 'SPORT' MONTEBIANCO 544     €9.099,-