Zoeken

Piaggio lanceert Beverley SportTouring

21 oktober 2011
De dagen dat de grote internationale motorbeursen dé plek waren waar fabrieken haar grote motornieuws onthulden lijkt steeds meer verleden tijd. Zo heeft de Piaggio Group vooruitlopend op de EICMA in Milaan een tweetal nieuwe modellen onthuld. We trappen af met de Piaggio Beverly SportTouring.

Piaggio_Beverly_SportTouring

De Beverly SportTouring is volgens Piaggio het sportieve vervolg op de succesvolle 'grote-wielen' bestseller van het merk, met sinds 2001 meer dan 310.000 verkochte exemplaren. Belangrijke kenmerken van de Beverly SportTouring zijn de compleet nieuwe 350cc motor, een 150/70 achterband en een nieuwe ‘look’ voor een evolutie die de klasse en elegantie van de Beverly combineert met een sportieve stijl.

De nieuwe SportTouring is het eerste model van Piaggio dat wordt uitgerust met de splinternieuwe 350cc motor met een maximumvermogen van meer dan 33 pk. Hiermee komt het motorblok qua prestaties in de buurt van een 400cc, terwijl het gewicht, de omvang de emissies en de verbruikskosten juist dichter bij een compactere 300cc zitten.

De nieuwe Beverly SportTouring is tevens de eerste scooter ter wereld die wordt geleverd met ABS/ASR. Deze naar eigen zeggen zeer geavanceerde feature is ontworpen om de prestaties van de ‘high-wheeler’ maximaal, en tegelijkertijd in optimale veiligheid, te kunnen benutten. De Piaggio Beverly SportTouring wordt vanaf zijn introductie op de EICMA 2011 leverbaar in Italië en volgt kort daarna tevens in de Benelux.