Zoeken

Panigale wint Compasso d'Oro design award

3 juni 2014
Nadat de motor bij zijn onthulling tot Best of EICMA werd gekroond heeft de Panigale opnieuw een prestigieuze prijs in de wacht gesleept. De Ducati 1199 Panigale wint de Compasso d’Oro design award en is daarmee de eerste motorfiets ooit die deze ontwerp prijs wint.

Ducati 1199_Panigale

De verkiezing vond op 28 mei in Milaan plaats. Tijdens deze 23e editie werden meer dan 270 producten getoond, die door een panel van deskundigen moesten worden beoordeeld. De Ducati 1199 Panigale werd als winnaar van de Compasso d’Oro Award uitgeroepen, omdat deze volgens de jury “presteert op wereldniveau en dat combineert met een elegant productie model dat nog steeds in lijn is met het traditionele imago van het merk”

De Ducati 1199 Panigale is de eerste motorfiets ooit die deze belangrijke award heeft mogen ontvangen en vult daarmee de Compasso d’Oro aan. Na 60 jaar zijn er bijna 300 projecten die een award hebben ontvangen en meer dan 2000 projecten hebben een ‘eervolle vermelding’ gekregen, samen vormen zij de historische collectie van de ADI Compasso d’Oro awards.

De collectie, beheerd door de ADI Foundation, opgericht in 2001, vertegenwoordigt een erfenis van uitmuntende creativiteit en productie. Het wordt door het ministerie voor Cultureel Erfgoed van Lombardije beschreven als “uitzonderlijk artistiek en van historisch belang” en is opgenomen in hun collectie van Nationaal Erfgoed.

Opgericht in 1954, is de ADI Compasso d'Oro inmiddels ‘s werelds oudste en meest invloedrijke design award. Ontwikkeld naar een idee van Gio Ponti, werd de verkiezing het eerst georganiseerd door de Rinascente department store group met als doel de waarde en kwaliteit van Italiaans ontworpen producten te bekronen. In 1964 werd ADI verantwoordelijk voor de organisatie en houden zij toezicht op de integriteit en objectiviteit.