Zoeken

Ostoure: Iraanse Super-Naked

13 augustus 2010

Dat motorontwerpen niet per definitie zijn voorbehouden aan Japanners, Europeanen of Amerikanen laat deze door de Iraanse ontwerper Mohammad Reza Shojaie ontworpen Ostoure zien.

Otoure_1.jpg

Hoewel de Ostoure slechts een 3D ontwerp betreft heeft de Iraanse ontwerper zaken wel grondig aangepast. De fiets moet volgens Shojaie worden gezien als een samensmelting van een ruige naked-bike en een delicaat design, en is daarin zondermeer geslaagd.

De Ostoure beschikt over tweewielaandrijving, die wordt geregeld door een aandrijving met twee differentielen en naafbesturing aan de voorzijde. De achtervork beschikt over een conventioneel veersysteem, terwijl eenzelfde - maar dan omgedraaid - veersysteem aan de voorkant is gemonteerd. Om ruimte te creëren voor het veersysteem werd de radiateur zo klein mogelijk gehouden en aangevuld met twee kleine zijdelings geplaatste radiateurs.

Otoure_2.jpgOtoure_4.jpg
Otoure_3.jpg

Knipperlichten zijn optioneel bij de Ostoure, aan de voorzijde werden deze in de koplampunit geintegreerd, de andere knippers zijn een in helm geplaatste HUD indicator die is uitgerust met speakers en via Bluetooth verbinding maakt met de motor.