Zoeken

Opvolger R1200GS in Spanje gespot

8 februari 2011
In de wandelgangen gaat al enige tijd gerucht dat bij BMW hard wordt gewerkt aan een opvolger van de R1200GS, hét verkoopsucces van de Duitse motorfabrikant. De nieuwe fiets werd recentelijk in Spanje in het wild gespot, zo is op de website van onze Spaanse collega's van Solo Moto te lezen.

 BMW_R1200GS_1

De nieuwe GS werd gespot door de Spaanse Solo Moto lezer Gerard Llauradó, zelf eigenaar van een R1200GS, die de motor op de snelweg spotte en daar direct met zijn telefoon-camera enkele beelden van schoot. Hoewel de foto's van niet al te bijstere kwaliteit zijn waar wij niet al te veel pap van kunnen breien beweert Solo Moto toch duidelijk verschillen met het huidige model te kunnen zien.

Zo moet de nieuwe GS over een watergekoelde boxermotor beschikken, hetgeen te zien zou zijn aan de achter het plaatwerk verscholen radiateur. Volgens Solo Moto zou de nieuwe GS een cilinderinhoud van ongeveer 1.270 cc zou krijgen die goed zou moeten zijn voor een vermogen van zo'n 128 pk. Andere verschillen zijn de hooggeplaatste uitlaat en de vernieuwde neus die meer gelijkenis met de F800GS heeft gekregen.

BMW_R1200GS_2

Nu BMW de nieuwe GS klaarblijkelijk in Spanje volop aan het testen is zal het ons niet verbazen als in de nabije toekomst meer spionagefoto's van de fiets op Internet zullen verschijnen, hopelijk dan van betere kwaliteit.

Bron: SoloMoto