Zoeken

Opnieuw teaserfoto 1190RS op Facebook

17 februari 2011
Het zou inderdaad wel eens niet lang meer kunnen duren voordat Erik Buell zijn eerste straatfiets sinds het beëindigen van Buell door Harley-Davidson zal gaan lanceren. Opnieuw is namelijk een teasershot van de 1190RS op Erik Buell Racing's Facebook pagina gezet.

EBR_1190RS_naked

Ditmaal geen beeld van de motor verscholen achter een gordijn, maar een foto van de voorkant van de machine in naakte toestand. Hoewel over de 1190RS, die een straatlegale versie moet zijn van Erik Buell Racing's 180 pk sterke 1190RR Superbike racer, nog totaal geen informatie is vrijgegeven zijn op de foto wel enkele zaken op te maken.

Duidelijk zichtbaar zijn de zijdelings geplaatste radiateurs, die in combinatie met de onderliggende radiateur en/of oliekoeler voor de broodnodige koeling van de 1190 cc V-Twin moeten zorgen. Het geheel lijkt beduidend compacter dan de huidige Buell 1125R, waardoor de 1190RS wel eens smaller zou kunnen zijn dan het oorspronkelijke model.

Dat bij de 1190RS niet op materiaalkosten is bespaard blijkt ook uit de keuze voor een Öhlins voorvork en carbon onderdelen ter geleiding van de luchtstroom. Erik Buell had al eerder aangegeven dat de 1190RS niet in een écht grote oplage zal worden geproduceerd, simpelweg omdat men daar op dit moment nog niet de middelen toe heeft, en afgaande op dit beeld zal de fiets ook niet bepaald goedkoop gaan worden.

We blijven vol spanning afwachten totdat de 1190RS door Erik Buell officieel zal worden gepresenteerd.

Zie ook: