Zoeken

Opnieuw spionagefoto's Ducati Hypermotard 848

18 juni 2012
Na een maand geleden voor het eerst in het wild te zijn gespot is Ducati's ophanden zijnde Hypermotard 848 opnieuw tijdens testwerkzaamheden op de gevoelige plaat vastgelegd. De nieuwe foto's geven een veel beter beeld van wat Ducati voor modeljaar 2013 voor ons in petto heeft.

Ducati_Hypermotard_848_1

Werd na aanleiding van de vorige spionagefoto op het internet op sommige websites nog getwijfeld of het hier om een nieuwe Hypermotard of toch een speciale Multistrada zou gaan, is met deze nieuwe foto's geen twijfel meer mogelijk. Het verraad overduidelijk een nieuwe generatie Hypermotard, die ten opzichte van het huidige model wel flink wat vernieuwingen is ondergaan.

Zo hebben de dubbele einddempers in het kontje plaats gemaakt voor een enkele laaggeplaatse einddemper, en lijkt het kontje als twee druppels water op dat van de Streetfighter. De voorkant van de fiets is qua design daarentegen grotendeels hetzelfde gebleven.

Ook sterk vernieuwd is het rijwielgedeelte van de fiets, waarbij Ducati juist weer goed naar de Multistrada 1200 lijkt te hebben gekeken. Net als de Multistrada is de fiets voorzien van een zijdelings en semi-horizontaal geplaatste achtershock en lijkt het frame op het oog hetzelfde te zijn vormgegeven als Morini's Corsaro 1200.

Ducati_Hypermotard_848_2

Wel heel erg benieuwd naar wanneer de Italianen deze fiets gaat lanceren vroegen wij Ducati om een reactie, maar de verantwoordelijke PR-man hield het diplomatiek bij een "Dat ziet er zo leuk, als zoiets nou eens in productie zou worden genomen…"

Bron: Ducati.ms