Zoeken

Opnieuw beeldmateriaal nieuwe Suzuki vrijgegeven

15 juni 2011
Wederom heeft Suzuki summier beeldmateriaal vrijgegeven van de nieuwe middenklasser, die eind deze maand zijn opwachting zal gaan maken. Hoewel het nog steeds gissen is naar de ware aard van het model, wordt steeds duidelijker dat het een opvolger van de langlopende V-Strom betreft.

Suzuki_V-Strom_2012_1

Met kreten als 'Time voor real Adventures' en Middle-class new Motorcycle' wordt het nieuwe model al enkele weken door Suzuki geteaserd. Dachten we in eerste instantie dat het om een compleet nieuw model zou gaan, aan deze vandaag door Suzuki vrijgegeven onscherpe beelden is af te lezen dat het eerder een opvolger van de populaire V-Strom betreft.

Suzuki_V-Strom_2012_2

Duidelijk zichtbaar zijn het smalle voorwiel dat van allroad rubber is voorzien, net als Triumph's meer offroad gerichte Tiger 800 XC. Ook de beschermbeugels verraden dat het niet verharde niet hoeft worden geschuwd met de nieuwe fiets. Net als de huidige V-Strom is de fiets voorzien van een aluminium Twin-Spar frame. Ook zijn koffers standaard voorzien, hoewel deze ook best wel eens in het accessoirepakket zouden kunnen zitten.

Suzuki_V-Strom_2012_3

Over het kloppend hart van de nieuwe V-Strom houdt Suzuki angstvallig haar lippen op elkaar, maar op het internet gaat steeds meer het verhaal dat de huidige V-Twin zal worden vervangen door een 800cc excemplaar, zodat de motor meer tegenwicht kan bieden tegen de BMW F800GS en Triumph Tiger 800, maar vooralsnog is dat alleen gissen.