Zoeken

Officieel: Triumph introduceert nieuwe Street Triple (R)

29 maart 2011
Enkele dagen geleden wisten we het al te melden, maar nu is het officieel. Triumph heeft de Street Triple en Street Triple R-modellen voor 2011 een uitgebreide make-over gegeven. Dit kenmerkt zich door tal van nieuwe details en visuele verbeteringen, waaronder het gebruik van opvallende, nieuwe koplampen, een design dat gedeeld wordt met de iconische Speed Triple.

Triumph_Street_Triple_2011

Naast de agressief ogende koplampen hebben de twee in de Benelux best verkochte Triumph modellen volgens Triumph op meer onderdelen een meer eigentijdse look en een nog hoger kwaliteitsniveau gekregen. Zo zijn beide modellen 'ontchroomd,' met geborsteld stalen uitlaatbochten, uitlaatdempers en hitteschilden, ter vervanging van de voorheen gepolijste onderdelen. De nieuwe stuurklemmen, de gefreesde details op de stuureindgewichten en de nieuwe balhoofdafdekking moten een extra uiting van Triumph_Street_Triple_R_action_2011kwaliteit toevoegen aan de uitstraling van de fietsen. Het standaard model heeft nu ook een aluminium stuur, zoals al eerder gemonteerd op de Street Triple R. Beide varianten worden geleverd met de laatste versie van het uitgebreide dashboard.

Nieuwe kleuren en sportieve graphics moeten de middengewicht een geheel nieuwe look geven. Beide modellen zijn, naast een nieuw 'Street Triple 675' logo, uitgerust met de nieuwe Triumph-aanduiding op de tank. Dit moderne logo debuteerde al eerder op de nieuwe Daytona 675R. Als direct gevolg van het beleid van Triumph met betrekking tot het toevoegen van nog meer waarde aan haar producten, heeft het standaard model drie metallic-lak opties zonder extra kosten, te weten Crystal White, Phantom Black en het zeer opvallende nieuwe Imperial Purple. Voor de 'R' is er keuze uit Diablo Red , Crystal White en Black Phantom (met goudkleurige wielen).

Motorisch blijven de 2012 Street Triples ongewijzigd. Dat betekend dat de nieuwe 675cc Triples goed zijn voor een vermogen van 106 pk bij 11.700 tpm, met 68Nm aan koppel bij 9.200 tpm. Zowel de Street Triple als Street Triple R hebben hetzelfde lichtgewicht frame dat, net als het motorblok, is afgeleid van de winnende Daytona 675 supersport. Daarbij is de R-versie rijker uitgerust, met onder andere circuitgeoriënteerde remmen en -vering voor de meer sportieve rijders.

Triumph_Street_Triple_R_2011

Beide machines zijn leverbaar vanaf medio april en te koop voor prijs van respectievelijk € 8.990,00 en € 9.990,00.