Zoeken

Norton Motorcycle deponeert flink aantal modelnamen

29 oktober 2020
TVS Motor lijkt grote plannen te hebben met Norton. Deze week heeft Norton Motorcycle namelijk bij het bureau van intellectueel eigendomsrecht van de Europese Unie merkregistratie gedaan van een aantal nieuwe modelnamen, namen die in het verleden ook al door Norton zijn gebruikt.

"Norton Electra", "Norton Fastback", "Norton Navigator", "Norton Nomad", "Norton Ranger" en "Combat", zijn de namen die het in april voor £ 16 miljoen door TVS overgenomen Norton Motorcycle zijn gedeponeerd. 

Nu zijn de Electra, Fastback, Navigator, Nomad en Ranger namen die allen al eerder zijn gebruikt in de jaren '60 en '70 van de vorige eeuw. Zo was de Navigator een 349 cc twin die van 1960 tot 1965 is geproduceerd. De Electra was daar een afgeleide van. De Fastback was een naam die in de jaren '70 aan de Commando 750 werd toegevoegd, terwijl in 1972 de Commando een nieuw blok kreeg dat Combat was genoemd. 

Meer recentelijk waren de namen Nomad en Ranger gebruikt als varianten op de Norton Atlas, een 650cc scrambler die in 2018 werd aangekondigd en op de huidige website als 2021 model staat vermeld. 

De categorieën waarvoor Norton de namen heeft vastgelegd duiden erop dat Norton de intentie heeft om in de nabije toekomst modellen met deze namen op de markt te gaan zetten en niet om bijvoorbeeld de namen te gebruiken voor merchandise met betrekking tot de modellen uit de oude doos. 

Sinds de overname van TVS is het modelgamma van Norton tot slechts 4 modellen teruggebracht: de Atlas Nomad, Atlas Ranger, V4 RR en gelimiteerde V4 SS. De Dominator en Commando zijn komen te vervallen, maar dat biedt Norton wel ruimte om een nieuwe range aan retro-klassieke modellen te gaan lanceren.