Zoeken

Norton MotoGP racer volgens Bezzi

2 september 2010

De inkt van het nieuwsbericht dat Norton in 2012 in de MotoGP wil gaan participeren was nog niet droog of onze Italiaanse ontwerper die wij ervan verdenken soms té veel vrije tijd te hebben liet zijn gedachten dwalen over hoe deze machine er uit zou moeten komen zien.

Oberdan_Bezzi_Norton_MotoGP.jpg

Het gerucht dat Norton's nieuwe eigenaar Stuart Garner met Carmelo Ezpeleta van Dorna om de tafel zou hebben gezeten voor twee startplaatsen in de MotoGP in 2012 werd door Gunther Wiesinger, journalist voor het Oostenrijkse tijdschrift Speed Week, onlangs wereldkundig gemaakt.

Reden voor Oberdan Bezzi om meteen weer achter zijn ontwerptafel te gaan zitten. Bezzi nam als uitgangspunt voor de Norton MotoGP racer een carbon rijwielgedeelte waarin een vier-in-lijn met pneumatische klepbediening zal huizen. f

Hoewel Bezzi's creatie er geeneens zo verkeerd uitziet hebben we wel eens betere ontwerpen van de Italiaan gezien. We hopen in ieder geval dat, mocht Norton gaan toetreden in de MotoGP, dat ze dat dan in traditioneel 'Brittish Green' racekleuren gaan doen.

Zie ook: