Zoeken

Nog 5 dagen tot onthulling KTM Super Duke R

25 september 2013
We hebben er lang op moeten wachten, maar over iets meer dan vijf dagen is het zover: dan zal door KTM de langverwachte nieuwe Super Duke R worden onthuld. Geheel in hedendaagse internet trend heeft KTM alvast een microsite in het leven geroepen, waar liefhebbers al met een vette videoclip worden geprikkeld.

KTM Super Duke R teaser

Werd in het verleden de komst van een nieuw model door fabrieken angstvallig geheim gehouden en kon je als spionage-fotograaf nog serieus geld verdienen als je een scoop had gescoord, tegenwoordig kiezen steeds meer fabrikanten ervoor om al ruim voor de lancering van een nieuw model de potentiële klant via Internet de prikkelen. En geef ze eens ongelijk, door de komst van de smartphone is tegenwoordig binnen enkele seconden een gespot prototype al met de hele wereld gedeeld.

Zo ook deze nieuwe Super Duke R, waarvan het afgelopen jaar op de EICMA in Milaan een prototype werd onthuld. De motor werd al tijdens verschillende evenementen ingezet, waaronder het Britse Goodwood festival waar niemand minder dan Jeremy Mc Williams de heuvelklim met de nieuwe Super Duke deed en waarvan de film -uiteraard- door KTM op YouTube werd gezet, evenals een circuitsessie samen met BMW's S1000RR op de Oostenrijkse A1 ring.

Door KTM is nu een microsite geactiveerd waar met een grote timer de dagen, uren, minuten en seconden tot de officiële onthulling worden afgeteld. Wie niet wachten kan, kan in de tussentijd genieten van onderstaande korte promofilm die door KTM op YouTube is gezet.