Zoeken

Nieuwe toeristische versie van Husqarna Nuda 900 gespot

15 januari 2013
Na de lancering van de Nuda 900 en sportievere Nuda 900 R heeft Husqvarna nog een derde model van de 900cc tweecilinder in de pijplijn zitten. De meer toeristische versie werd onlangs in Italië in tijdens testwerkzaamheden gespot.

Husqvarna Nuda_900_T

Sinds de overname van Husqvarna door het Duitse BMW is het van oudsher Zweedse merk in een stroomversnelling gekomen. De invloed van BMW vertaalde zich in de Nuda 900 en Nuda 900 R, twee modellen waarbij gebruik werd gemaakt van het rijwielgedeelte én motorblok van de F800GS, maar dan vertaald naar sportieve Husqvarna begrippen. Een regelrechte schot in de roos, zo werd ons het afgelopen jaar al duidelijk tijdens een vergelijk met de F700GS, het lichtere -meer straatgeoriënteerde broertje van de meer offroad geënte - F800GS.

In navolging van Ducati, dat op de EICMA in vorm van de Hyperstrada een meer toeristische versie van de Hypermotard lanceerde als tegenhanger van de populaire KTM SMT, lijkt Husqvarna eenzelfde pad te gaan bewandelen met het übervette Nuda 900 model. Uit de spionagefoto, die op het members-only Italiaanse Ducati forum 100ph.com werd gepost, blijkt duidelijk dat de motor van een forsere stroomlijn met hoger windscherm, een breder zadel en een hoger stuur is voorzien, waarmee Husqvarna de fiets duidelijk voor langere afstanden in wil gaan zetten.

Het zou ons niets verbazen als naast deze meer toeristische versie, die best wel eens de benaming Nuda 900 T zou kunnen gaan krijgen, bij Husqvarna ook wordt gewerkt aan een meer allroad versie. Die fiets zal weliswaar een directe concurrent zijn van de BMW F800GS, maar door 'm meer hardcore neer te zetten zou een nieuwe markt kunnen worden aangeboord.

Bron: 100hp.com