Zoeken

Nieuwe KTM Duke 690 gespot

28 april 2011
Of het om een nieuw 2012 model gaat laat zich raden, maar vlakbij de fabriek in Mattighofen heeft een oplettende motorrijder bij een benzinepomp een prototype van de nieuwe Duke 690 gespot. Uit de foto zijn duidelijk de verschillen met de huidige versie af te lezen.

KTM_Duke_690

Het is vandaag de dag met mobile telefoons en Internet haast ondoenlijk geworden voor fabrikanten om hun nieuwe modellen tot de onthulling voor de rest van de wereld geheim te houden. Grootste verschil met de huidige Duke 690 is het onder het carter gehuisvestte uitlaatsysteem dat is vervangen door een conventioneel systeem met zijdeling geplaatste einddemper.

Verder zijn de dubbele boven elkaar geplaatste projector koplampen vervangen door een - eveneens conventionele - enkele koplamp en lijken de extreem scherpe - KTM kenmerkende - lijnen ietwat te zijn afgeroomd. Ook het kontje is nu forser uitgevoerd waardoor de flitsende ééncilinder een meer volwassen uitstraling heeft gekregen. Volgens onze Britse collega's van MCN moet de nieuwe Duke 690 goed zijn voor een vermogen van 70 pk, wat er vijf meer zijn dan het huidige model.

Edgar Kleinbergen, directeur van KTM Nederland, wist tegenover Motorfreaks te verklaren dat bij KTM momenteel inderdaad hard wordt gewerkt aan een opvolger van de Duke 690 III. "De ééncilinder is een ontzettend belangrijk model voor KTM, dat elk jaar weer is uitverkocht. Daarom blijft KTM de ééncilinder doorontwikkelen," aldus Kleinbergen. Wanneer het prototype op de markt wordt gezet is vooralsnog echter niet duidelijk, volgens Kleinbergen is het veilig te stellen dat het een 2013 model betreft dat mogelijk eerder op de markt zal worden gezet.

Hebben wij weer iets om naar uit te kijken, en als de nieuwe Duke 690 net zo knalt als het huidige model dan zal de pret er alleen maar beter op worden.

Bron: MCN