Zoeken

Nieuwe Husky met BMW 450 motorblok gespot

28 april 2010

Het zat er natuurlijk aan te komen. Met de overname van Husqvarna door BMW wordt momenteel hard gewerkt aan een nieuw van BMW krachtbron voorzien model, getuige deze tijdens testsessies gemaakte 'spionagefoto's'.

Husqvarna_450_2.jpg

De foto's zijn genomen tijdens testwerkzaamheden op het Crossodromo Malpensa crossterrein, het spectaculaire crossterrein met stijle Husqvarna_450_26.jpgheuvelklims dat nabij het vliegveld Malpensa is gelegen, en werden doorgesluisd naar onze Canadese collega's van Canadian Motorcycle Rider.

De test werd uitgevoerd door Husqvarna's testrijder Andrea Bartolini en de officiele fabrieksrijder Alex Salvini, samen met engineer Pierluigi Zampieri (Racing Department Manager). Volgens de Canadezen zou de ontwikkeling van de machine al in een vergevorderd stadium zijn, een officieel debuut van de machine zou al binnen enkele weken worden verwacht. Waarschijnlijk al tijdens de volgende ronde van het Enduro Wereldkampioenschap in Italie.

De nieuwe 450cc Husqvarna wordt aangedreven door hetzelfde 450cc motorblok dat in BMW's eigen G450X is terug te vinden. Het motorblok, dat door het Taiwanese Kymco wordt geproduceerd, is bij de G450X al goed voor een topvermogen van 52 pk en een koppel van 43 Nm. Net als de GS450X is ook deze Husky uit een buizenframe opgebouwd, maar toch zijn wel duidelijk verschillen zichtbaar.

Husqvarna_450_7.jpgHusqvarna_450_9.jpg

Het heeft alle schijn dat dit wel eens het begin zou kunnen zijn van een nieuwe generatie Husky's. De BMW G450X is straatlegaal, en het is dan ook te verwachten dat bij Husqvarna ook wordt gewerkt aan straatlegale versie's van deze nieuwe vierenhalf.

Husqvarna_450_8.jpg

Bron: Canadian Motorcycle Rider