Zoeken

Nieuwe GSX-R600 en 750 voor 2011

28 september 2010

Suzuki heeft officieel bevestigd de komende week twee nieuwe supersports te zullen lanceren: de GSX-R600 en GSX-R750. Grote veranderingen zijn echter niet te verwachten, getuige deze uitgelekte schets van de nieuwe machine.

suzuki_sketch_GSX-R750.jpg

Hoewel de officiële technische informatie betreffende de nieuwe GSX-R pas volgende week tijdens de Intermot in Keulen zal worden vrijgegeven is inmiddels de nodige informatie uitgelekt. Zo zijn volgens insiders binnen de Suzuki fabriek de nieuwe fietsen motorisch gezien slechts minimaal getuned, is de styling aangepast en hebben de fietsen een nieuw frame gekregen.

Uit de schets is duidelijk zichtbaar dat de 2011 GSX-R een nieuwe neus met nieuw ontworpen air-intake, met vier separate luchtinlaten, heeft gekregen. Voor wat betreft het design van de koplamp lijkt Suzuki al na een model afscheid te hebben genomen van de nieuwe koplamp en terug te zijn gegaan naar het ontwerp dat deze eeuw kenmerkend werd voor de GSX-R.

De nieuwe GSX-R750 zal, traditiegetrouw, worden gelanceerd samen met de GSX-R600, die dezelfde modificaties is ondergaan. De motoren zullen de komende week op de Intermot in Keulen hun opwachting gaan maken.

Bron: MCN