Zoeken

Nieuwe geruchten rond Ducati Scrambler

27 augustus 2013
De ophanden zijnde nieuwe Scrambler van Ducati begint steeds meer vorm te krijgen. Onze Britse collega's van Motorcycle News hebben een photoshop creatie gemaakt van hoe de nieuwe Scrambler, die volgens de Britten in 2015 door Ducati op de markt zal worden gezet, er uit zou kunnen komen te zien.

Ducati Scrambler

De laatste vijf jaar gaat er al het gerucht dat Ducati de Scrambler een nieuw leven in wil gaan blazen. De Scrambler werd door Ducati van 1962 tot 1968 in verschillende (250cc, 350cc, 450cc) ééncilinder varianten op de markt gezet, wat deed vermoeden dat de nieuwe Scrambler ook een ééncilinder zou zijn.

Nadat door Ducati de merknaam Scrambler voor de meest uiteenlopende zaken werd vastgelegd, om de launch van de fiets te vergezellen met een sterk accessoirepakket en merchandise, kwam het gerucht van de Scrambler in een stroomversnelling terecht, waarna het Amerikaanse Cycle News wist te vertellen dat de nieuwe retro-klassieker niet door een ééncilinder, maar de 696 L-Twin zal worden aangedreven.

Ook dat blijkt, als we de jongens van MNC mogen geloven, niet helemaal correct te zijn. Volgens MCN zal de nieuwe Scrambler inderdaad door een tweecilinder worden aangedreven, maar niet de door Cycle News gesuggereerde 696, maar het krachtigere 87 pk sterke 796 motorblok. Volgens MCN zal de nieuwe Scrambler eind 2014 op de EICMA in Milaan worden gepresenteerd en begin 2015 op de markt worden gezet.

Met het succes van Triumph's retroklassiekers en de Kawasaki W800 in het achterhoofd zal Ducati met de herintroductie van de Scrambler enerzijds willen inspelen op het retro-klassieke gevoel van de huidige motorrijder op leeftijd en anderzijds haar line-up naar de onderkant van de markt willen uitbreiden. Al eerder werd door Ducati een Sport Classic range uitgebracht, maar kwam echt nooit goed van de grond en werd in 2010 weer uit het gamma genomen.

Volgens kenners zou die launch in 2006 echter te vroeg zijn geweest en zou het een heel ander verhaal zijn geworden als de modellen nu op markt zouden zijn gebracht. Naar aanleiding van de informatie die MCN wist te vergaren zijn door onze Britse collega's een tweetal photoshop creaties gemaakt, waarvan bovenstaande het meest tot onze verbeelding spreekt. Hoewel wij betwijfelen of de nieuwe Scrambler een upside-down voorvork zal gaan krijgen. Buiten dat vinden wij de creatie zeker wel geslaagd.

Bron: MCN