Zoeken

Nieuwe Dominator voor Honda?

2 februari 2010

Vijftien jaar lang maakte hij deel uit van het leveringsprogramma, tot Honda in 2003 besloot het hoofdstuk NX650 Dominator af te sluiten. Italiaans ontwerper Oberdan Bezzi blies Honda's allroad kopstuk van de jaren '90 een nieuw leven in.

Honda_Street_Dominator_650.jpg

Dat Honda eind vorige eeuw met de Dominator een schot in de roos had geschoten staat als een paal boven water, de oerdegelijke en betrouwbare ééncilinder kan tot op de dag van vandaag op een schare fans rekenen.

Koud een jaar nadat Honda de Dominator uit het gamma had gehaald kwamen de Japanners met een nieuw ontwerp op basis van diezelfde 644cc ééncilinder: de FMX650, een trendy motorfiets die vooral de jonge motorrijder moest aanspreken. Slechts drie jaar werd het model door Honda gevoerd, waarna het een stille dood stierf.

Om de Dominator weer nieuw leven in te blazen zou geeneens zo'n slecht idee zijn. Niet alleen zijn allroads weer helemaal back in business, daarnaast zou de nieuwe Dominator goed in Honda's gamma naast de tweecilinder Transalp en Varadero kunnen staan.

Anno 2010 zou de Dominator het moeten opnemen tegen modellen als de Yamaha XT 660Z, de BMW G650 en de Kawasaki KLR650 moeten opnemen. Mits voorzien van eenzelfde oerdegelijk en oerbetrouwbaar motorblok als de oude Dominator zou hij best wel eens de nieuwe leider in die klasse kunnen worden. Maar goed, dan moet Honda 'm wel opnieuw gaan uitbrengen natuurlijk.