Zoeken

Nederlandse politie kiest voor BMW motoren

9 december 2010

BMW Nederland heeft een goede slag geslagen. De Nederlandse politiekorpsen rijden de komende acht jaar op BMW motorfietsen. Vandaag is het contract voor de aanbesteding getekend bij het overkoepelende samenwerkingsverband van Nederlandse politiekorpsen, de vtsPN in De Bilt.

BMW_R1200RT_Politie.jpg

Het contract betreft de levering van ongeveer 1.000 motorfietsen van het type R 1200 RT en F 650 GS over een periode van maximaal acht jaar. Behalve de politiekorpsen zijn ook de politieacademie en de Geneeskundige Hulp bij Ongevallen en Rampen partner in de overeenkomst. De politie heeft voor BMW gekozen vanwege de goede ervaringen op het gebied van betrouwbaarheid en rijcomfort. Ook de hoge mate van veiligheid die de motorfietsen bieden, speelde een grote rol. Als pionier met onder andere ABS en anti-slipsystemen, heeft BMW Motorrad hier een naam hoog te houden.

Samen met de goede praktijkervaringen met het dealernetwerk heeft dit alles ertoe geleid dat de Politie de samenwerking met BMW is aangegaan. De aanbesteding geldt voor alle korpsen. De Nederlandse politie rijdt dus voortaan nog maar één merk politiemotor. De BMW F 650 GS voor de surveillance in de wijk en de BMW R 1200 RT voor in buitengebieden.

BMW_F650GS_Politie.jpg

Compleet pakket
Zowel de voertuigen, de op- en inbouw van de apparatuur als het onderhoud vallen binnen dezelfde aanbesteding. Omdat dit een investering vereist van de leveranciers, is de aanbesteding deze keer voor maximaal acht in plaats van voor vier jaar gegund. De politie neemt meer dan honderd motoren per jaar af, wat in de huidige situatie (met BMW Motorrad als marktleider) circa vijf procent van de totale Nederlandse jaarafzet van BMW Motorrad zou vertegenwoordigen.