Zoeken

MV Agusta onthult Turismo Veloce

4 november 2013
Na de motor anderhalve week geleden al te hebben aangekondigd heeft MV Agusta op de EICMA in Milaan de nieuwe Turismo Veloce officieel gepresenteerd. De Turismo Veloce is MV Agusta's antwoord op het avontuurlijke sportsegment. De motor wordt in twee versies op de markt gezet, standaard en Lusso, waarbij die laatste van flink wat accessoires is voorzien.

MV Agusta Turismo Veloce

De Turismo Veloce wordt -net als de F3, de Brutale 800 en de Rivale 800 aangedreven door de 798cc driecilinder, die in de Turismo Veloce wordt opgegeven voor een vermogen van 123 pk bij 11.600 toeren en een koppel van 84 Nm bij 8.600 toeren per minuut. De fiets is -uiteraard- van het MVICS elektronicapakket voorzien, wat bestaat uit ride-by-wire gasklepbediening, tractiecontrole, wheelie controle en vier rijmodi.

Opmerkelijk is dat voor het eerst MV Agusta ervoor heeft gekozen om alleen in de Sport modus het volle vermogen beschikbaar te stellen. In Tourismo en Rain is het vermogen tot 91 pk beperkt, in de Custom modus kan alles naar eigen inzicht worden afgesteld. Standaard is ook de 2.0 versie van de quickshifter voorzien, terwijl MV nu voor het eerst ook cruise control heeft toegepast.

De Lusso versie is verder van Sachs Semi-actieve vering voorzien, die tijdens het rijden automatisch de ingaande en uitgaande demping van de voor- en achtervering aanpast. De standaard versie heeft een volledig instelbare Marzocchi voorvork en eveneens volledig instelbare Sachs monoshock, beide versies hebben voor en achter 160 mm veerweg.

MV Agusta Turismo Veloce MV Agusta Turismo Veloce

Met een zithoogte van 870 mm is de Turismo Veloce allerminst laag te noemen, maar met onze ervaring van de 890 mm hoge Rivale in het achterhoofd zal dat voor je gevoel waarschijnlijk een flink stuk lager aanvoelen. In het neusje is een nieuw dashboard voorzien, dat een TFT kleurenscherm heeft. De standaard versie wordt opgegeven voor een drooggewicht van 194 kilo, bij de Lusso is dat 207 kg. Voor dat extra gewicht krijg je onder andere een kofferset, verwarmde handvatten, een middenbok en een geïntegreerd navigatiesysteem. En het eerder genoemde elektronische veringpakket.