Zoeken

MV Agusta lanceert F4 Frecce Tricolori

6 september 2010

Ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van de Italiaanse Aeronautica Militaire Team heeft MV Agusta een speciale F4 1000 gelanceerd, die in exact dezelfde kleurstelling is gespoten als de straaljagers van het Italiaanse stuntvliegers team.

F4_Frecce_Tricolori.jpg

De 'Frecce Tricolori' edition, zoals MV Agusta als voormalige helicopterbouwer deze F4 1000 heeft gedoopt, is genoemd naar de Italiaanse Airforce group, en bevat naast de groen/wit/rode pijl speciaal gemaakte carbonfiber en titanium onderdelen. Er zullen 11 motoren worden gebouwd, die elk aan een van de 11 demonstratie straaljagers zal worden verbonden. Details hiertoe zullen worden geprint op een zilveren plaquette die op de kroonplaat zal worden bevestigd.

Het is niet de eerste keer dat MV Agusta ter gelegenheid van iets een speciale uitvoering van een van haar motoren heeft gelanceerd. In 2006 nog werd een Brutale 'Italia' ontwikkeld, ter gelegenheid van het wereldkampioenschap voetbal dat jaar. De 11 motoren zullen op 11 en 12 september worden geleverd aan de Flecce Tricolori basis in Rivolto.