Zoeken

MV Agusta lanceert Brutale Corsa

8 juli 2013
MV Agusta heeft een nóg exclusievere versie van de al niet te misselijke Brutale 1090 RR gelanceerd, de Brutale Corsa. Motorisch is de Brutale Corsa met een opgegeven vermogen van 158 pk en koppel van 100 Nm gelijk aan de z'n B4 familieleden, het verschil zit 'm onder andere in vering en wielen die naar een hoger plan zijn getild.

MV Agusta_Brutale_Corsa

De Brutale Corse is op het oog duidelijk te onderscheiden van zijn andere viercilinder familieleden, dankzij zijn aangepaste kleurstelling met nu wit/rode Corsa kleuren en een zwart gespoten frame en een tweekleurig zadel dat met de hand is gestikt. Maar dat is niet het enige wat de Brutale Corsa van de Brutale 1090 onderscheidt: het voor- en achterspatbord zijn in carbon uitgevoerd en tevens voorzien van het MV Agusta Corsa logo.

Belangrijker echter dan deze cosmetische aanpassingen zijn de veranderingen van technische aard. Zo zijn rem- en koppelingshendel uit massief aluminium gefreesd, evenals de rem- en koppeling-vloeistof reservoirs en de kroonplaat van het balhoofd. Voor wat betreft de vering heeft MV Agusta de Sachs voorvork ingeruild voor een volledig instelbare Öhlins NIX30 upside-down, de Sachs monoshock is daarentegen hetzelfde gebleven. Ook is de Brutale Corsa van ultralichte gesmede wielen voorzien.

De Brutale Corsa, die alleen in Race ABS versie leverbaar is, heeft een Italiaanse prijs van € 20.990 en dat is € 3.000 meer dan een 1090RR. Voor de Nederlandse markt mag daar nog het nodige aan belastingen bij op worden geteld.