Zoeken

MV Agusta lanceert Brutale 150

4 mei 2011
Ter viering van het 150-jarig jubileum van de Italiaanse eenwording heeft MV Agusta een speciale gelimiteerde uitvoering gemaakt van de Brutale 990R. De tot Brutale 150 gedoopte fiets zal - je raadt het waarschijnlijk al - in een beperkte oplage van slechts 150 stuks worden geproduceerd.

MV_Agusta_Brutale_150

Geen merk ter wereld dat in de recente geschiedenis zó veel Special of Limited Editions op de markt heeft gezet als MV Agusta. Of het nu de wereldtitel van het Italiaans voetbalteam betreft, een eerbetoon aan de stad Milaan of het 50-jarig bestaan van het Italiaanse Aeronautica Militaire Team, de Italiaanse fabrikant uit Varese weet telkens wel een excuus te verzinnen om weer een nieuw model op de markt te brengen.

Nu is het dus de herdenking van 150 jaar Italiaanse onafhankelijkheid die ten grondslag heft gelegen aan deze Brutale 990R, em... 150. De Brutale 150 wordt gekenmerkt door in kleur gespoten covers van het dashboard en de duozit en een in kleur gespoten undertray die tevens de kleuren van de Italiaanse vlag bevat. Uiteraard is op de kroonplaat een plaquette gemonteerd met daarop het unieke serienummer van de fiets.

De Brutale 150 is leverbaar in de kleuren wit, rood en zwart. Hoeveel de fiets moet gaan kosten en vanaf wanneer hij leverbaar is, is vooralsnog niet bekend.