Zoeken

MV Agusta komt met Cannonball kit voor Brutale

28 juni 2010

MV Agusta Corse heeft voor de nieuwe Brutale een speciale 'Cannonball' kit ontwikkeld. De kit moet volgens de Italianen meer magie en vermogen toevoegen aan de naakte fiets en 'm daardoor veranderen in een waardevolle, exclusieve en extraordinaire juweel.

MV_Agusta_Brutale_Cannonball.jpg

Het doel was duidelijk bij de ontwikkeling van de nieuwe Cannonball kit, die alleen voor racedoeleinden beschikbaar is. Meer vermogen, minder gewicht en daarbij volledig gebruik maken van haar technologie. Om dat te realiseren werden een aantal componenten exclusief voor deze Cannonball kit ontwikkeld.

De ECU, cilinderkop, nokkenassen, kleppen en het volledig uit titanium vervaardigde uitlaatsysteem werden speciaal ontwikkeld, waarmee de Brutale op topvermogen er maar liefst 20 pk bij heeft gekregen en zijn naam nóg meer eer aan zal doen.

In totaal levert de Brutale Cannonball 165 pk bij iets meer dan 10.000 toeren per minuut. Volgens MV Agusta is bij 9.000 toeren al 140 pk beschikbaar, terwijl 1.000 toeren later de motor 160 pk produceert. Het koppel komt met 112 Nm overeen met de standaard versie van de 1090RR.

Alsof de motorische modificaties niet genoeg zijn is ook voor het rijwielgedeelte een aantal optionele onderdelen ontwikkeld, waaronder een belly-pan onderkuip, en afdekkap voor de duozit en verschillende uit carbon en vliegtuigaluminium vervaardigde onderdelen.

Op de website van MV Agusta is het mogelijk je eigen Cannonball te creëren, dankzij een speciale 3D configurator. Eenmaal gereed kan de kit eenvoudig online worden besteld.