Zoeken

MV Agusta is productie F4 RR gestart

27 mei 2011
MV Agusta heeft haar nieuwste paradepaardje, de recentelijk onthulde F4 RR, in productie genomen. De F4 RR Corsacorta is een überversie van de vorig jaar geïntroduceerde nieuwe F4, en met een vermogen van 201 pk niet alleen de krachtigste MV, maar tevens de krachtigste productiefiets ter wereld.

MV_Agusta_F4RR_1

Toegegeven, we hebben ze in het verleden meermaals beticht van té veel 'more of the same' varianten op de twee modellen, Brutale en F4, maar ze hebben 't ditmaal toch maar mooi weer geflikt. Wisten de Italianen enkele jaren geleden al voor behoorlijk veel ophef te zorgen met de 312RR, vernoemd naar zijn maximumsnelheid in echte kilometers per uur, bij de nieuwe F4 RR zijn de Italianen Kawasaki weer gepasseerd als sterkste productiefiets ter wereld.

Groot is het verschil met Team Green echter niet, daar waar de 2011 ZX-10R wordt opgegeven voor een topvermogen van 200,1 pk heeft de nieuwe F4 RR volgens MV Agusta 200,7 paarden ter beschikking. Een vermogen waar ten tijde van de presentatie nogal veel verwarring over ontstond. In eerste instantie werd de fiets opgegeven voor 201 pk, waarna een persbericht volgde dat het geen pk's maar cv's zou betreffen en de fiets dientengevolge geen 201 maar 'slechts' 198 pk zou hebben. Inmiddels is de fiets echter gehomologeerd en is het definitieve vermogen vastgelegd op 200,7 pk.

MV_Agusta_F4RR_2

Met de productie van de F4 RR op volle toeren zal het niet lang meer duren voordat de fiets, die in Nederland € 25.900 gaat kosten, bij de dealer te bezichtigen zal zijn. Jan Ykema van MV Agusta Benelux importeur Moto Mondo wist ons te vertellen dat de eerste modellen in juni zullen worden uitgeleverd, maar deze zijn allen al verkocht. Een tweede serie is begin juli te verwachten, dus mocht je nog een doel zoeken voor je vakantiegeld dan zul je nog een maandje je geduld moeten betrachten.

Zie ook: