Zoeken

MV Agusta geeft foto's van Rivale vrij

12 november 2012
Nadat begin deze maand al een schets van de fiets was vrijgegeven heeft MV Agusta nu eerste foto's van de nieuwe Rivale, die deze week op de EICMA zal worden gelanceerd, bekend gemaakt. De Rivale heeft zoals de schets al deed vermoeden flink wat Ducati Hypermotard en Diavel DNA.

MV Agusta_Rivale_1

Veel is nog steeds niet bekend van de nieuwe Rivale, behalve dat hij door dezelfde 800cc driecilinder zal worden aangedreven als de eerder bekend gemaakte Brutale 800. In de Brutale is de driecilinder goed voor een vermogen van 125 pk bij 11.600 toeren en een koppel van 81 Nm bij 8.600 toeren per minuut, en dat zal naar verwachting bij deze Rivale niet veel anders zijn.

Waar de achterkant van de Rivale in de eerder vrijgegeven schets wel heel erg veel overeenkomsten met de Ducati Diavel leek te hebben is de Rivale aan de voorkant juist weer een regelrechte kopie van de Hypermotard. Zelfs voor wat betreft het kleine digitale display zijn de ontwerpers uit Varese de ontwerpers uit Bologna nagegaan.

MV Agusta_Rivale_2

MV Agusta_Rivale_3De productie en leverbaarheid van de MV Agusta Rivale is voor de tweede helft van 2013 voorzien, met een geplande prijs van € 12.590 voor de Nederlandse en € 10.990 voor de Belgische markt.