Zoeken

MV Agusta geeft eerste schets Rivale vrij

2 november 2012
MV Agusta heeft een eerste schets van de ophanden zijnde nieuwe Rivale vrijgegeven. De motor, die zal worden aangedreven door een nieuwe 800cc driecilinder, zal naar verwachting op de komende EICMA in Milaan worden gepresenteerd.

MV Agusta_Rivale

Het is geen publiek geheim dat bij MV Agusta al langere tijd wordt gewerkt aan een compleet nieuw model. De geruchten over een tegenhanger van Ducati's Hypermotard kwam in een stroomversnelling nadat door studenten van de universiteit van Turijn in samenwerking met MV Agusta de Tricruiser was ontwikkeld.

Vlak voor de zomer werd door MV Agusta officieel de komst van de Rivale bevestigd, die volgens Giovanni Castiglioni een kruising tussen een motorfiets en een Supermoto Enduro zou zijn die zal worden aangedreven door een nieuwe 800cc driecilinder.

Zoals wij destijds al vermoedden is de nieuwe driecilinder een opgeboorde versie van de huidige F3/B3 675, waarvan de boring naar 81 mm is vergroot om de grotere cilinderinhoud te verkrijgen. Het design van de Rivale is echter compleet anders dan het door de studenten ontworpen Tricruiser concept en staat echter veel dichter bij Ducati's Hypermotard. Of beter gezegd: een Hypermotard met het nodige Diavel DNA.

Naar verwachting zal de Rivale over enkele weken op de EICMA in Milaan worden gepresenteerd, de lancering van de fiets wordt pas in het najaar van 2013 verwacht.