Zoeken

MV Agusta F4 Classic Concept door Oberdan Bezzi

13 december 2011
We hadden er een tijdje geen aandacht aan besteed, maar de Italiaanse ontwerper Oberdan Bezzi heeft ons weer weten te verbazen met een opmerkelijk ontwerp op basis van MV Agusta's roemruchte F4, de F4 Racer Concept. Een retroklassieker die wat ons betreft meteen in productie mag worden genomen.

MV_Agusta_F4_Racer_Concept

Toegegeven, Bezzi's ontwerpen begonnen steeds meer op 'more of the same' te lijken, maar ditmaal heeft de Italiaan ons wederom weten te verrassen. Voor het ontwerp van de MV Agusta F4 Classic Concept heeft Bezzi zich laten inspireren door de roemruchte racers uit de jaren 70 van het legendarische merk.

De lange tank, het korte zitje, de megafoon achtige uitlaten, de stereo achtervering, de conventionele ronde koplamp en de klassieke tellerpartij, het zijn allemaal kenmerken uit die tijd. Volgens Bezzi is de Classic Concept dan ook een jaren '70 racer, maar dan van koplamp en tellers voorzien.

Hoewel het slechts een onwerp van Bezzi betreft is het wat ons betreft een zeer geslaagde creatie die ongetwijfeld genoeg aftrek zou genieten.

Bron: motosketches.blogspot